ESTATE PLANNING

ESTATE PLANNING ALS INSTRUMENT

Wat is een estate planning? ‘Estate’ is het Engelse woord voor nalatenschap. Estate planning is daarom een begrip dat wordt gebruikt voor de advisering die zich richt op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en instandhouding van (familie)vermogens. Estate planning heeft tot doel een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan de erfgenamen.

Wij begeleiden je graag op het gebied van estate planning. Denk aan het beoordelen en mee vormgeven van testamenten, maar ook aan samenlevingsovereenkomsten, huwelijkse voorwaarden en echtscheidingen.

Via estate planning kun je een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk overdragen aan de volgende generatie. We adviseren richting de toekomst en plannen samen mogelijke schenkingen. Natuurlijk houden we rekening met ieders persoonlijke situatie en specifieke wensen. Zo gaat er meer naar de kinderen en minder naar de belastingdienst.

Wij zorgen voor een estate planning.

Met een goede estate planning houd je het vermogen in de familie

ESTATE PLANNING BESPAART BELASTING

Er is geen belasting die zo onrechtvaardig gevonden wordt als de erfbelasting. Tijdens je leven heb je immers al inkomstenbelasting betaald over je inkomen, BTW over je aankopen en ook nog eens die veel te hoge box 3 heffing over je vermogen. En dan moeten je kinderen, na je dood, ook nog eens belasting betalen over de erfenis die ze krijgen. Het draagvlak voor de erfbelasting is dan ook niet groot in onze samenleving.

"Wij hebben hard gewerkt voor ons vermogen. Nu zijn onze kinderen aan zet."

Gelukkig is hier wel iets aan te doen. Wij brengen je zakelijke en privé vermogen graag tijdig in beeld. Bij estate planning gaat het om de maatregelen die getroffen  kunnen worden om de nalatenschap zo klein mogelijk te maken. Hierdoor beperk je dus de toekomstig verschuldigde erfbelasting. Daar komt veel bij kijken. Bij de planning spelen de schenkbelasting, het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en het fiscaal recht allemaal een rol. Wij van Stelvio Belastingadviseurs adviseren je graag over deze lastige materie. Samen zetten wij alle juridische, financiële en fiscale gevolgen voor je op een rij. We nodigen je graag uit om samen de mogelijkheden te bekijken.

SCHENKEN MET DE WARME HAND

Schenken is niet alleen leuk, je kunt er ook geld mee besparen. Als je kinderen hebt, zullen zij waarschijnlijk erven. Maar waarom zou je ze niet nu al steunen? Er zijn genoeg manieren waarop je dat kunt doen.

Ook dat is estate planning. Gebruik maken van een familiebank of het opstellen van een gedegen schenkingsplan: wij adviseren en begeleiden je graag. Het opzetten van een familiebank, waarbij je geld leent aan je kinderen waarmee ze hun eigen woning financieren, is voor ouder én kind gunstig. En het leuke is: de fiscus betaalt mee! Ook dat is estate planning.

Maar ook als je het vermogen liever nog in eigen beheer houd, maar de kinderen wel wilt schenken, zijn er mogelijkheden. De schenking op papier is daar een mogelijkheid voor. De kinderen krijgen dan een bedrag geschonken, maar het geld niet daadwerkelijk in handen. Zo hoef je er niet bang voor te zijn dat je zuurverdiende geld ineens wordt besteed aan de dure hobby van je zoon of dochter. Zo schenk je vermogen, maar blijf je voorlopig nog wel aan de touwtjes trekken. Onze planning gaat namelijk niet alleen om het behalen van mogelijke fiscale voordelen, het draait er vooral ook om dat je zelf voldoende geld beschikbaar over houdt om onbezorgd van te leven.

"Mijn Stelvio adviseur heeft alles goed geregeld, met oog en oor voor wat wij zelf wilden."

HET BEHEER EN BEHOUD VAN HET FAMILIEVERMOGEN

Het is voor ons een uitdaging om vermogen zo fiscaal vriendelijk bij de kinderen te krijgen,

En dat de belastingdienst krijgt waar ze recht op heeft, maar ook niet meer!

WAAROM KIEZEN VOOR ESTATE PLANNING VAN STELVIO?

Wij hebben een brede ervaring in het begeleiden van ondernemers en vermogende particulieren. Dat geldt zowel voor administratieve, financiële als fiscale zaken. Wij zijn een erkend RB kantoor, dus lid van het Register Belastingadviseurs. Alleen kantoren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen mogen zich erkend RB-kantoor noemen. Onze kwaliteit is dus officieel erkend, en wordt door onze klanten ook zo herkend. Graag begeleiden wij je naar topprestaties!

  • Wij adviseren vanuit de wensen van de opdrachtgever en hebben oog voor de complete situatie

  • De kwaliteit van een groot kantoor met de betrokkenheid van een klein kantoor

  • Met estate planning houd je de regie over je vermogen, wij helpen je hier graag bij

  • Wij zijn een erkend RB-kantoor, waardoor onze kwaliteit gewaarborgd is

INTERESSE IN ONZE DIENSTVERLENING

Fijn dat je interesse hebt in Stelvio Belastingadviseurs. In wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen. Maar nog liever hebben we het met jou over jouw financiële vragen en uitdagingen. Op onze website vind je al veel informatie over ons en waar we voor staan. Wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen.